La aplicarea unui candidat in cadrul programului de emigratie Federal Skilled Trades, oficiul canadian pentru emigratie si cetatenie utilizeaza urmatoarele criterii pentru a evalua cererea sa :

  • Candidatul trebuie sa indeplineasca un nivel corespunzator de cunoastere a limbii engleze sau franceze pentru cele 4 teste de capacitate (vorbire, citire, scriere si ascultare).
  • Candidatul trebuie sa aiba cel putin 2 ani de experienta de munca intr-o meserie calificata cu norma intreaga (regim full-time), sau echivalentul in regim part-time, realizat in ultimii 5 ani inainte de aplicare. (exemplu de meserie calificata pt. acest program: asistenta medicala).
  • Candidatul trebuie sa indeplineasca cerintele minime pentru acea meserie calificata, in conformitate cu sistemul de clasificare ocupational canadian NOC, cu exceptia situatiei cand este necesar si un certificat de calificare.
  • Candidatul trebuie sa detina o oferta de loc de munca cu norma intreaga pentru cel putin un an sau un certificat de calificare pentru acea meserie calificata, emis de o autoritate canadiana.

Va rugam sa retineti ca biroul nostru are o vasta experienta in accesarea programului de emigrare pentru lucratori calificati Federal Skilled Trades si ofera asistenta juridica competenta in vederea obtinerii certificatelor comerciale din partea autoritatilor canadiene.

Admisibilitate

Candidatii adminsi in acest program, vor trebuie de asemenea sa indeplineasca anumite criterii suplimentare pentru a fi admisi in etapa a doua a procesului de emigratie :

  • Stare medicala

Solicitantii impreuna cu membrii din familie care ii vor insoti, vor trebui sa faca un examen medical inainte de a veni in Canada. Examinarile medicale sunt valabile pentru 12 luni. Numai anumiti medici pot efectua aceste examene medicale.

  • Cazier judiciar

Fiecare solicitant cu varsta peste 18 ani trebuie sa prezinte cazierul judiciar din fiecare stat/tara in care a locuit mai mult de 6 luni. Daca intentionati sa aplicati pentru emigrare in Canada si ati avut condamnari penale sau alte situatii legate de cazier, contactati-ne pentru a afla daca aplicatia dumneavoastra va fi admisa sau nu de autoritatea canadiana.

Pentru a stabili cu exactitate daca sunteti eligibil pentru programul de emigrare Federal Skilled Trades, va rugam sa ne contactati in vederea programarii unei consultatii de evaluare.