Express EntryExpress Entry este un nou sistem revolutionar, creat de oficiul national pentru emigratie si cetatenie canadiana, pentru a gestiona optim in orice moment, toate aplicatiile disponibile de emigrare. In esenta, acest sistem nou-creat, controleaza cererile de rezidenta permanenta, sub urmatoarele programe de emigratie :

  • Federal Skilled Worker
  • Federal Skilled Trades
  • Canadian Experience Class
  • Portion of Provincial Nominee Programs

 

Cum functioneaza Express Entry

Sistemul Express Entry este un proces in 2 etape care functioneaza astfel : initial se creaza si se completeaza un profil electronic al candidatului, care consta in introducerea tuturor informatiilor relevante si importante cu privire la candidatul respectiv si eventual ale sotiei/sotului, daca este cazul.

Biroul nostru de avocatura de emigrare va poate ajuta sa va atingeti obiectivul de a emigra in Canada, prin intermediul sistemului Express Entry, astfel incat sa primiti punctajul corect, pe care il meritati.

Sistemul solicita urmatoarele informatii despre dumneavoastra :

  • Nivelul de educatie
  • Experienta in munca
  • Nivelul de cunoastere a limbii straine
  • Alte abilitati, calificari, certificari
  • Varsta solicitantului
  • Alte detalii utile pentru evaluare

Solicitantii care indeplinesc criteriile si realizeaza punctajul minim solicitat de oficiul de emigratie si cetatenie canadiana, vor fi acceptati intr-o baza comuna de candidati, in care se va ramane in asteptarea vizei si finalizarii procesului de emigrare.

Dupa ce solicitantii au fost declarati admisi si introdusi in aceasta baza, acestia vor fi clasificati printr-un sistem electronic avansat de evaluare si clasare. Acest top sau clasament se bazeaza pe datele din profilul fiecarui candidat si foloseste diverse criterii de selectie pentru a determina in orice moment, care candidati din baza sunt necesari pentru economia canadiana, pentru un anumit sector, zona etc.

Tot din aceasta baza, anumite agentii nationale de ocupare a fortei de munca, departamente, provincii vin periodic si isi extrag candidatii de care au nevoie pentru anumite programe sau proiecte nationale sau regionale.

In functie de punctaj si cererea de forta de munca, candidatii sunt invitati treptat sa aplice la unul din programele de emigrare disponibile si vor avea la dispozitie 60 de zile pentru a perfecta aplicatia de emigrare. Important de retinut este faptul ca un punctaj imbunatatit in sistem se poate obtine prin punctarea suplimentara a sotului/sotiei (dupa nivel de studii, calificare, experienta, cunostiinte de limbi straine).

IMPORTANT

In perioada de asteptare in baza comuna de candidati a sistemului EXPRESS ENTRY, biroul nostru de servicii de emigrare poate micsora timpul dumneavoastra de asteptare in vederea selectiei si primirii vizei, prin punerea in legatura cu agentii canadiane de recrutare , angajatori, departamente provincii, in functie de educatia si experienta pe care o aveti. O oferta de munca va va asigura automat viza de rezidenta si va micsora implicit si termenul de asteptare.

Contactati-ne pentru programarea unei consultatii de evaluare a eligibilitatii dumneavoastra in cadrul programului EXPRESS ENTRY.