Canada permite aplicantilor care intrunesc cerintele legale, sa emigreze pe teritoriul Canadei ca intreprinzatori , liber profesionisti sau investitori, denumiti generic Business Immigrants.

Prin urmare, clasa Business Immigration include 3 categorii de solicitanti :

  • Investitori cu capital de afaceri in cadrul programelor pilot
  • Intreprinzatori pentru afaceri tip Start Up
  • Liber profesionisti

Aceste categorii de emigrare din categoria Business necesita o documentatie extinsa si o asistenta de specialitate din partea unui avocat cu pregatire in acest program special. Canada acorda o atentie speciala aplicatiilor tip business.

Investitori cu capital de afaceri in cadrul programelor pilot

Criterii de selectie pentru aceasta categorie :

  • Efectuarea unei investitii non-garantate de minim 2 milioane dolari, in fondul de capital pentru o durata de aproximativ 15 ani.
  • Investitorul va trebui sa obtina un profit net de minim 10 milioane dolari, obtinut legal prin afaceri sau investitii in activitati lucrative legale.
  • Cunostinte peste nivelul 5 CLB la limba engleza sau franceza pentru cele 4 abilitati lingvistice (vorbire, ascultare, citire, scriere).
  • Investitorul a absolvit un curs de studii in Canada pe o durata de minim un an de zile obtinand o acreditare canadiana sau a absolvit un curs non-canadian echivalat de ECA.

 

Intreprinzatori pentru afaceri tip Start Up

Acest program are scopul de a atrage categoriile de antreprenori cu abilitati si capabilitati, care pot infiinta si dezvolta companii inovatoare si creaza locuri de munca in Canada.
Aceasta categorie implica anumite cerinte si o pregatire atenta a dosarului de catre un specialist in emigrare.

Liber profesionisti

Pentru a avea succes la obtinerea rezidentei canadiene, solicitantii liber-profesionisti care desfasoara activitati independente trebuie sa aiba intentia si abilitatea de a-si crea propriul loc de munca si de a aduce o contributie semnificativa la viata culturala, artistica sau sportiva din Canada sau pentru a-si crea propriul loc de munca prin achizitionarea si administrarea unei ferme pe teritoriul Canadei.

Un aplicant la acest program trebuie sa indeplineasca anumite cerinte ca nivel de experienta relevanta solicitate de catre autoritatile canadiane, sa aduca anumite probe ca este o persoana cu abilitati, ce desfasoara activitati independente in domeniul cultural, artistic sau sportiv sau participa la activitati culturale, artistice, sportive sau in domeniul managementului fermelor la nivel international.

Solicitantul trebuie sa aiba o anumita experienta relevanta, cat si intentia/capacitatea de a avea si conduce propria sa activitate independenta si de a aduce o contributie semnificativa la una dintre aceste activitati in Canada.

Biroul nostru are o experienta extinsa in domeniul emigratiei de afaceri canadiene.
Va rugam sa ne contactati pentru stabilirea unei consultatii preliminare.