Costuri de emigrare in CANADA

Decizia de emigrare odata luata, va conduce la anumite cheltuieli, plati de taxe si comisioane, care sunt nerambursabile odata initiat acest proces.

Biroul nostru va recomanda insistent sa cantariti bine aceasta hotarare, asigurandu-va ca aveti capabilitatea de a suporta aceste costuri pana la incheierea procesului de emigrare.

Costurile care intervin in procesul de emigrare

Costuri pentru intocmire dosar si obtinere viza: echivalare diplome studii, taxe de traducere a actelor si documentelor in limba engleza/ franceza, taxe de legalizare acte, completare formulare, procesare dosar, taxa de examinare la lb. engleza/ franceza daca este cazul, taxe de expediere a dosarului, taxele catre autoritatile canadiene pentru examinare, eliberare viza si altele. Daca in functie de programul de emigratie ales, veti fi convocat la un interviu cu ofiterul de emigratie canadian, veti avea de suportat costul de transport si deplasare la Bucuresti. Veti avea de asemenea de plata examinarea medicala, costul analizelor si a radiografiei pulmonare. Dacă vi se vor cere examene medicale suplimentare, va trebui de asemenea sa acoperiti si costul acestora. Inainte de eliberarea vizei de rezidenta, veti achita autoritatilor canadiene o taxa pentru dreptul de rezidenta in Canada, iar dupa caz taxa de procesare perceputa de provincia sau teritoriul care v-a acceptat rezidenta.

Costuri de mutare in Canada: pret bilete de avion, plata chiriei si a cheltuielior de intretinere pentru primele 2-3 luni de la sosire, achizitionarea unor obiecte de stricta necesitate la sosirea in Canada, inchirierea sau cumparea unui autoturism nou sau utilizat dupa caz.

Costul serviciilor de procesare perceput de biroul nostru pentru o aplicatie depinde de programul de emigrare pe care se inregistreaza cererea, depinde daca dosarul candidatului este pus la punct sau necesita acte suplimentare.

  • Cost sedinta consultanta, examinare si evaluare eligibilitate, analiza preliminara: 100 euro (suma deductibila din costul total pt. cei eligibili)
    Cost servicii de procesare : 1.500 euro/ persoana, respectiv 2.100 euro/ familie. Taxele de examinare si procesare sunt nerambursabile.
  • Costurile de procesare pentru aplicatii speciale tip Business, Work Permit, Student Visa, se stabilesc dupa studiul fiecarui dosar in parte. Alte servicii de asistenta sau consultanta juridica oferite de biroul nostru se pot taxa suplimentar.

 

PLATI

Platile onorariilor se fac prin virament bancar sau credit card. Serviciile oferite de birourile noastre pe teritoriul UE nu sunt supuse TVA.

INVESTITIE

Estimare generala a fondurilor necesare pentru intreg procesul de emigrare: Veti avea nevoie de minim 3.500 euro/ persoana sau 6.000 euro/ familie, plus cca 1.500 euro/ copil, pentru a finaliza intreg procesul de emigratie, in conditiile in care sunteti eligibil pentru programele de emigrare.

INITIERE

Pentru initierea unui proces de emigrare, pasii initiali pe care trebuie sa ii parcurgeti sunt:

  • Ne veti trimite o solicitare scrisa/ fisa de comanda , indicand programul de emigrare la care doriti sa aplicati.
  • Ne veti trimite copii dupa toate documentele preliminare necesare.
  • Ne veti trimite documentele bancare care atesta plata primei transe si plata taxei de procesare a aplicatiei.
  • Ne veti trimite o scrisoare de imputernicire cu persoana autorizata sa va reprezinte in procesul de emigrare – dupa caz.

Dupa deschiderea dosarului dvs, un agent al biroului nostru va va pune la dispozitie o lista cu documentele obligatorii pe care trebuie sa le aduceti pentru completarea dosarului aplicatiei dvs. (echivalari diplome – obtinerea ECA, examene lingvistive engleza/(franceza), examinare medicala etc).

ANUNT IMPORTANT PENTRU APLICANTII LA PROCESUL DE REZIDENTA PERMANENTA

Va informam ca potrivit reglementarilor recente ale legislatiei canadiene de emigrare, inafara cerintelor de varsta, studii, experienta in munca si cunostinte lingvistive de limba engleza (va trebui sa obtineti un anumit punctaj minim la testul de limba) , este necesar sa detineti un cont bancar de minim $22,856 (sau echivalent)/per familie 2+2, suma necesara pentru a demonstra ca puteti acoperi cheltuielile de intretinere ale familiei dvs la intrarea in Canada.

(link: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp)