La aplicarea unui candidat in cadrul programului de emigratie Canadian Experience Class, oficiul canadian pentru emigratie si cetatenie utilizeaza urmatoarele criterii pentru a evalua cererea sa :

  • Candidatul trebuie sa aiba cel putin un an de experienta de munca intr-o meserie calificata cu norma intreaga (regim full-time),  sau echivalent in regim part-time, realizat in ultimii 3 ani inainte de aplicare.
  • Candidatul trebuie sa detina la data aplicarii o experienta corespunzatoare pentru acea meserie calificata si o certificare sau autorizare conforma.
  • Candidatul trebuie sa detina o oferta de loc de munca cu norma intreaga pentru cel putin un an sau un certificat de calificare pentru acea meserie calificata, emis de o autoritate canadiana.
  • Candidatul trebuie sa indeplineasca cerintele minime de cunoastere a limbii engleze/ franceze pentru vorbire, citire, scriere si ascultare.

 

Admisibilitate

Candidatii adminsi in acest program, vor trebuie deasemenea sa indeplineasca anumite criterii suplimentare pentru a fi admisi in etapa a doua a procesului de emigratie :

  • Stare medicala

Solicitantii impreuna cu membrii din familie care ii vor insoti, vor trebui sa faca un examen medical inainte de a veni in Canada. Examinarile medicale sunt valabile pentru 12 luni. Numai anumiti medici pot efectua aceste examenele medicale.

  • Cazier judiciar

Fiecare solicitant cu varsta peste 18 ani trebuie sa prezinte cazierul judiciar din fiecare stat/tara in care a locuit mai mult de 6 luni. Daca intentionati sa aplicati pentru emigrare in Canada si ati avut condamnari penale sau alte situatii legate de cazier, contactati-ne pentru a afla daca aplicatia dumneavoastra va fi admisa sau nu de autoritatea canadiana.

Pentru a stabili cu exactitate daca sunteti eligibil pentru programul de emigrare Canadian Experience Class, va rugam sa ne contactati in vederea programarii unei consultatii de evaluare.