Legea canadiana privind emigratia si protectia refugiatilor permite persoanelor fizice aflate pe teritoriul Canadei sa aplice la acest program, din motive umanitare sau caritabile.

Cu alte cuvinte, aceasta lege permite ministrului canadian desemnat pentru probleme de cetatenie si emigratie sa acorde aplicantului statutul de rezident permanent, in cazul in care acesta considera ca cererea de emigrare este justificata de anumite considerente umanitare si caritabile sau din considerente de politica publica. Aplicatiile de emigrare de natura umanitara si caritabila sunt evaluate prin mai multe criterii sau factori relevanti.

Succesul unei astfel de aplicatii depinde de:

  • durata de timp petrecuta de aplicant in Canada
  • membri de familie aflati in Canada
  • copii aflati in Canada
  • durata de munca in Canada
  • stabilirea in Canada

precum si alti factori relevanti, prezentati de avocat in dosarul aplicatiei, care pot fi luati in considerare.

Spre deosebire de solicitarile refugiatilor aflate in asteptare, cererile de rezidenta din motive umanitare si caritabile aflate in curs de solutionare, nu impiedica oficiul de emigratie si cetatenie canadiana sa deporteze aplicantul in afara Canadei daca este cazul, pana va lua in considerare cererea sa.

Biroul nostru de avocatura are experienta si este certificat pentru aplicatii umanitare si caritabile.

Va rugam sa ne contactati pentru a afla daca sunteti eligibil in vederea obtinerii rezidentei permanente in Canada in cadrul acestui programul de emigrare.