Raspunsul este dat de cifre statistice. Procentul aplicatiilor de emigrare soldate cu succes al biroului Ronen Kurzfeld este de 94-95%, in timp ce doar 26-27% este procentul de succes al altor aplicatii individuale in general.

O firma de avocatura specializata in emigratie cunoaste atat legislatia cat si variantele disponibile care se pot alege pentru un candidat sau altul. Exista o multitudine de programe si numeroase categorii la care se poate aplica pentru emigrare în Canada : programul Federal, cel al provinciilor Alberta, New Brunswick, Newfoundland, Labrador, British Columbia, Manitoba, Nova Scotia, Prince Edward Island, Saskatchewan, programele teritoriilor Northwest si Yukon, al provinciilor Ontario si Quebec. Sunt deasemenea categorii de emigrare dupa pregatire sau domeniu: lucratori calificati, fermieri, sportivi, categorii pentru investitori si oameni de afaceri etc. Cerintele difera mult de la un program la altul, de la o categorie la alta, de la o provincie la alta. Regiuni diferite din Canada au conditii de emigrare diferite.

Inainte de a aplica la un program, este absolut necesar sa cunoasteti in cele mai mici detalii cerintele si conditiile acelui program. Un avocat expert in emigrare va poate consilia sa alegeti acel program de emigrare, categorie, regiune sau provincie unde indepliniti cerintele. In caz contrar, veti fi respinsi. Va vom identifica solutia optima de program in care sa aveti sanse reale de a emigra. Verificam unde va incadrati cel mai bine, verificam regiunile si categoriile disponibile pentru situatia dumneavostra si va explicam detaliat ce avantaje sau eventuale dezavantaje implica fiecare program/varianta in parte. Va vom ghida catre acel program care este cel mai favorabil situatiei dumneavoastra si va vom ajuta daca este necesar si posibil, sa va imbunatatiti punctajul necesar pentru selectie.

Prin completarea unui simplu formular sau chestionar de evaluare a sanselor de emigrare in Canada, sunt peste 50% sanse de eroare si de calcul gresit al punctajului. Potentialii candidati care completeaza de curiozitate diferite formulare gratuite online de evaluare pot gresi la stabilirea incorecta a echivalentul studiilor conform sistemului canadian, incadrarea gresita a ocupatiei in nomenclatorul canadian NOC si alte informatii care daca sunt prost incadrate, duc la depunctare si in final la un puntaj mic, sub cel minim acceptat, adica o situatie de neeligibilitate. O consultatie de evaluare la unul din birourile noastre reduce la zero aceste erori si va da o garantie daca sunteti eligibili pentru a emigra.

Intocmirea aplicatiei de emigrare presupune completarea unor formulare standard.Cea mai mica greseala in completarea acestora poate duce la un refuz si intoarcerea dosarului pentru verificare. Acest refuz poate duce la o intarziere si 3 luni sau mai mult pana cand autoritatile vor reexamina dosarul refacut. Un document lipsa la dosar poate duce la intarzieri si de 6 luni. Biroul nostru are experienta in completarea acestor documente si intocmirea dosarului. Suntem foarte familiarizati cu procedurile de emigrare. Noi nu gresim.

Este normal si destul de uzual ca pe parcursul procesului de emigrare sa apara unele situatii neprevazute, cum ar fi modificarea situatiei familiale (nastere copil, casatorie, divort), modificarea situatiei studiilor (absolvirea unui nou ciclu de studii), modificarea experientei in munca, sau chiar schimbarea legislatiei de emigrare canadiana. Biroul nostru va va consilia in aceste situatii ce pasi trebuie sa urmati pentru a actualiza profilul dumneavoastra de aplicant.

Angajarea unei firme de avocatura specializata in emigratie costa bani. Merita ?

Intrebarea este de fapt alta : Merita sa emigrez in Canada ? Daca siguranta unui trai decent pe teritoriul canadian este suficient de motivant pentru dumneavoastra, atunci nu mai trebuie decat sa va planificati in cat timp doriti sa va mutati. Daca factorul timp este important pentru dumneavoastra, apelati la un avocat specializat in emigrare. Veti salva mult timp si multi bani pe tot parcursul procesului de emigrare. Daca pentru dumneavoastra, este mai important sa faceti economii si timpul nu este presant, puteti sa renuntati la serviciile biroului de emigrare.

Puneti-va intrebarea : Merita sa platesc serviciile unui avocat, ca sa nu trebuiasca sa invat eu legislatia si procedurile de emigrare? Si daca le invat si cu toate acestea gresesc? Cat merita sa platesc ca sa nu mai pierd timpul?

O luna de munca in Canada inseamna 2000 – 3500 CAD. O simpla eroare in completarea actelor poate duce la 3 luni de intarziere si un act lipsa la dosar inseamna 6 luni de intarziere.