p2

Cum sa emigrezi in Canada prin procesul Federal Skilled Worker

Exista pretutindeni multi oameni care doresc sa emigreze in Canada, sa munceasca si sa traiasca in aceasta tara, datorita excelentelor oportunitati de cariera si mediu stabil pe care le ofera. Canada a primit si primeste anual foarte multe cereri de emigrare, pe baza cerintelor si competentelor cerute.

Incepand cu 1 ianuarie 2015, candidatii care se inscriu la programul de emigrare Federal Skilled Worker au de parcurs o procedura de selectie diferita, denumita Express Entry System.

Canada este o tara aflata in plin boom economic si emigratia aduce in aceasta tara, persoane avand diferite culturi si valori sociale diferite. Optiunile de emigrare canadiana presupun emigratia ca investitor, prin sponsorizare de familie, emigratie pe baza experientei canadiene dobandite, ca lucrator comercial sau ca lucrator calificat. Exista diferite optiuni a emigrantilor cu pregatire sau cariera, cum ar fi avocati, ingineri. Variantele sunt multiple, dar pentru calificare, candidatul trebuie sa fie eligibil conform procesului ales. Nu orice persoana cu pregatire se poate califica.

Exista anumite criterii prin care se poate stabili eligibilitatea, cum ar fi :

Emigrantul trebuie sa aibe o oferta de munca valabila si calificarea sa fie eligibila pentru a lucra in Canada. Emigrantul trebuie sa dovedeasca faptul ca dispune de o suma de bani necesara pentru acoperirea proprie a cheltuielilor de mutare si intretinere dupa sosirea in Canada. El trebuie sa aibe o experienta in munca calificata de minim 1 an si sa nu planifice mutarea sa in provincia Quebec. Candidatul trebuie sa aibe cunostinte de baza suficiente de limba engleza sau franceza, trebuie sa aibe diploma de studii, medii sau superioare, sau un certificat de nivel post-secundar.

Experienta de munca necesara

Exista trei niveluri de educatie si experienta acceptate: 0, A si B, care sunt detaliate in standardul ocupational canadian. Emigrantii trebuie sa se incadreze in aceste cerinte si experienta lor anterioara in munca trebuie sa fie platita, full-time. Munca cu norma redusa party-time este deasemenea luata in considerare pentru calificare, dar trebuie sa fie echivalenta cu o munca full-time ca numar total de ore. (minim 30 de ore/ saptamanal). Daca aplicantul are o oferta de loc de munca stabila, aceste limitari nu sunt luate in considerare. Punctele pentru calificare sunt date pe baza a mai multor criterii. Se adauga anumite puncte pentru calificarile educationale, competente lingvistice, experienta de munca, varsta, adaptabilitate si oferte de loc de munca primite din Canada. Sunt necesare minim 67 de puncte pentru a fi eligibil la acest tip de proces de emigrare.

Initierea procesului de emigrare prin FSW

In cazul in care sunt indeplinite toate criteriile de eligibilitate, aplicantul trebuie sa isi inregistreze profilul in sistemul Express Entry. Determinarea categoriei de emigrare este necesara inainte de inregistrarea profilului.

Related Posts

Leave A Reply