In fiecare an, Canada accepta 250.000 de noi emigranti. Aceasta rata mare de emigranti se datoreaza natalitatii scazute a populatiei, abundentei resurselor naturale si avantului economic deosebit pe care il inregistreaza aceasta tara. Canada accepta emigranti, insa nu orice persoana poate emigra in Canada. Conditiile principale de acceptare sunt cele referitoare la nivelul de educatie, experienta in munca, varsta si nivelul de cunoastere a uneia din cele 2 limbi oficiale. Pentru a emigra, trebuie sa detineti o viza de rezidenta permanenta emisa de autoritatile canadiene.

Justitia

Ca rezident permanent in Canada, aveti acces la sistemul de justitie in mod egal ca oricare alt canadian. Acest lucru este garantat de Carta canadiana a drepturilor si a libertatilor.

Sanatate

Fiecare rezident permanent este asigurat prin sistemul de asigurare al provinciei in care isi are rezidenta. Aceasta asigurare de sanatate include onorariile medicale, taxele de spitalizare, iar in unele cazuri, anumite medicamente prescrise de medic.

Accesul la educatie

Orice persoana rezidenta se poate inscrie in invatamantul primar si secundar canadian. Studiile post secundare sunt subventionate de catre guvernul canadian. Scoala este obligatorie pentru copii in varsta de 16-17 ani. Copiii sunt inscrisi in scoli, in functie de locul in care traiesc.

Servicii sociale

Guvernul canadian asigura anumite servicii sociale de baza cetatenilor sai. Aceste servicii sunt finantate prin taxele colectate de la diferite niveluri guvernamentale. Printre cele mai importante sunt :

  • Child Tax Benefit

Plata lunara efectuata de guvernul canadian pentru bunastarea copiilor din Canada. Suma este calculata in functie de venitul familiei.

  • Welfare / Asistenta Sociala

Acest serviciu este pentru a ajuta persoanele care nu au dreptul la alte beneficii, in scopul de a putea sa isi asigure nevoile de baza.

  • Ajutoare de somaj

Depind de o suma de factori, educatie, loc de munca anterior, nivel anterior de retributie s.a

  • Sistemul de pensii

Canada are unul din cele mai eficiente sisteme de pensii din lume. Pensia minima in Canada este 1.136 dolari/ luna.

Mediul de afaceri si Industria

Putine tari din lume pot oferi atat de multe posibilitati si oportunitati precum ofera Canada. Mii de locuri de munca sunt create in fiecare an in cele mai diversificate domenii. Dintre toate natiunile G-8, Canada are cele mai mici impozite in sectorul corporativ.

Cele mai raspandite resurse naturale sunt : minereurile de fier, zinc, nichel, cupru, aur, argint, plumb, diamantele, carbune, petrol, gazele naturale si energia hidraulica. Canada ofera oportunitati nelimitate de joburi in exploatarea resurselor naturale, productie, constructii, import/export, comert, tehnologie high-tech si in industria de servicii. Canada are acces usor la pietele din SUA prin Acordul Nord-American de Comert Liber (NAFTA).