Legea canadiana de emigrare defineste rezidentul permanent, ca o persoana care intentioneaza sa aiba sau are resedinta permanenta pe teritoriul Canadei.

Persoanele care au obtinut statutul de rezident permanent in Canada au dreptul de a trai, a munci si a studia in Canada. Rezidentii permanenti au dreptul de a accesa cele mai multe din beneficiile si ajutoarele sociale canadiene. Cu toate acestea, exista anumite obligatii care trebuiesc indeplinite de un rezident: plata impozitelor, respectarea tuturor legilor etc. Daca un rezident permanent comite o infractiune grava în Canada, poate fi expulzat din Canada, pierzandu-si automat si statul de rezidenta.

Statutul de rezident permanent poate fi pierdut si daca decideti sa locuiti intr-o alta tara, abandonand Canada. Pentru a mentine statutul valid, un rezident trebuie sa fie prezent fizic in Canada minim doi ani din cinci.

Statul canadian a creat mai multe programe de emigratie in scopul obtinerii rezidentei permanente, pe care le puteti consulta la rubrica noastra SERVICII. Pentru a va mari sansele de a obtine viza de rezident permanent, intr-un timp cat mai scurt, va recomandam sa apelati cu incredere la serviciile competente ale biroului nostru de emigratie canadiana.