Canada este un stat situat in nordul continentului american, al doilea ca intindere la nivel mondial, teritoriul sau fiind organizat asemenea unui stat federal, in zece provincii si trei teritorii. Ca forma de organizare statala, Canada este dominion britanic din anul 1867, prin urmare monarhie constitutionala. Canada si-a obtinut independenta fata de Marea Britanie printr-un proces treptat, inceput de la intemeierea ca stat in 1867 si definitivat in 1982, an cand Canada a obtinut dreptul de a-si modifica propria constitutie.

In prezent, Canada este un stat independent, care functioneaza ca o democratie parlamentara si monarhie constitutionala bine structurata, sef al statului fiind regina Marii Britanii si reprezentant local fiind Guvernatorul General al Canadei. Seful guvernului este primul ministru al Canadei. Canada este o natiune bilingva si multiculturala. Engleza si franceza sunt ambele declarate limbi oficiale.

Tara puternic industrializata si avansata tehnologic, Canada este un mare exportator de energie datorita rezervelor considerabile de combustibili fosili si a productiei de energie nucleara si hidroelectrica. Economia Canadei este foarte avansata si se bazeaza in mare masura pe resursele sale naturale imense si pe comertul international, in special cu Statele Unite. Economia canadiana este dominata de sectorul de servicii, in care este angrenata trei sferturi din populatie. Canada este una dintre cele mai bogate natiuni ale lumii, puternic industrializata si tehnologizata. PIB-ul Canadei se situeaza pe locul 9 la nivel mondial.

Canada se situeaza pe primele locuri in clasamentele internationale de invatamant si educatie, calitatea vietii, transparenta guvernului si libertatea economica. Canada este un membru al organizatiilor G7, G8, G20, NATO, OECD, WTO, Commonwealth, Francofoniei, OAS, APEC si Natiunile Unite.

Cu o istorie bogata in materie de emigrare, Canada are o nevoie permanenta de competente si valori noi in procesul sau continuu de dezvoltare si continua sa atraga an de an, tot mai multi oameni din intreaga lume, care doresc sa emigreze in Canada. Emigrantii sunt atrasi de aceasta tara frumoasa, deoarece promite stabilitate, excelente conditii de munca, acces la un nivel inalt de educatie, sanatate si viata, prosperitate si pace.

Dupa ce ati devenit rezident permanent, aveti dreptul de a trai, a munci si studia pe tot teritoriul Canadei. Aceasta drept este protejat si garantat de Carta canadiana a drepturilor si a libertatilor. Daca doriti ulterior sa deveniti cetatean canadian, puteti face acest lucru dupa ce ati trait cel putin 3 ani in Canada.