p1

5 motive principale pentru a emigra in Canada

Milioane de emigranti s-au stabilit in ultimii ani in Canada, pentru ca acest stat este bine cunoscut la nivel international ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a incepe o noua viata, pentru a munci si a trai la un nivel pe care il intalnesti in putine locuri de pe glob. Iata principalele 5 motive pentru a emigra in Canada :

Canada este unul dintre cele mai bune locuri de trai

Daca va mutati intr-o tara noua, probabil ca doriti sa stiti ca veti avea acolo o mai buna calitate a vietii. Inca din anul 1994, Organizatia Natiunilor Unite a evaluat Canada ca cel mai bun loc din lume pentru a trai. Probabil ca exista intr-adevar multe argumente subiective implicate atunci cand vine vorba de modul si stilul de viata, dar intr-adevar Canada are foarte multe de oferit. Canada este un teritoriu curat, nepoluat, cu peisaje virgine de o frumusete rara care iti taie respiratia, un stat imens ca suprafata si diversitate, avand cea mai mica densitate a populatiei din lume, de circa 3,4 locuitori pe kilometru patrat. Viata in Canada se preteaza perfect la un mod de viata sanatos, in aer liber. Inafara de aceste considerente de viata sanatoasa, Canada are in acelasi timp, o speranta de viata foarte ridicata, servicii de asistenta medicala de inalta calitate si gratuite pentru cetatenii sai.

Canada este prospera economic

Un alt argument pentru care Canada este un loc minunat de a trai, este faptul ca dispune de multe resurse si de o economie avansata, fiind una din cele mai bogate tari din lume. Canada are cantitati uriase de resurse naturale si a inregistrat un venit impresionant de cca $ 49.800 in anul 2014 pe cap de locuitor. Economia canadiana se afla intr-un ritm de crestere rapida in multe ramuri economice, creaza permanent mii de locuri de munca si oportunitati de investitii.

Canada ofera multe oportunitati emigrantilor

In unele tari, problema gasirii unui loc de munca poate fi extrem de problematica, ceea ce face dificil procesul de emigratie si integrare a persoanelor cu calificare si pregatire medie si inalta. In Canada exista o piata a cererii de forta de munca in crestere, cu o rata a somajului de numai 6,8%. Acesta rata are tendinta de scadere in continuare, pe masura ce noi oportunitati si investitii sunt dezvoltate. Din punct de vedere statistic, multi emigranti gasesc drumul rapid pe piata fortei de munca, pe piata imobiliara si in intregul lor proces de adaptare la stilul de viata canadian. Cele mai mari rate de integrare si sanse de reusita in acest proces o au emigrantii calificati, cum ar fi de exemplu inginerii, tehnicienii si maistrii, dar si categoria oamenilor de afaceri, intreprinzatori si investitori, care gasesc in Canada nenumarate oportunitati de afaceri, o inflatie mica si nivele de impozite scazute, precum si posibilitatea de a le asigura copiilor o educatie de inalta clasa.

Canada are una dintre cele mai mari rate de acordare a cetateniei

Pentru multe persoane care isi doresc sa emigreze intr-o alta tara, unul dintre cei mai importanti factori pe care acestia ii iau in considerare este politica statutului de a oferi cetatenie. Canada are una dintre cele mai inalte rate de naturalizare din lume, situata la peste 89%, iar aceasta rata este foarte apreciata de aplicantii la procesul de emigratie canadiana.

Un mesaj de bun venit adresat de Canada noilor sositi

Din punct de vedere politic, religios s.a, atitudinea unei tari fata de emigranti poate varia mult. Canada are o politica pozitiva, bazata pe multiculturalism, care incurajeaza emigratia, accelerarea procesului de integrare a noilor rezidenti, dar ce este cel mai uimitor pentru acestia, este spiritul general de acceptare a lor de catre o societate straina, o atitudine primitoare si calduroasa a poporului canadian fata de acestia. Acest primire calduroasa, combinata cu o inalta calitate a vietii precum si celelalte oportunitati pe care le ofera, fac din Canada una dintre cele mai bune locuri de a emigra de pe glob.

Related Posts

Leave A Reply